Известие

Collapse
No announcement yet.

156-ца с инфаркт

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Има ли напредък с колата?

Comment

• провери си изспускателната система за запушвания.наскоро се базиках с едно RENAULT ESPACE-сменяхме му вариатора с нов,ътракаше по същия начин като твоята.гърнетата бяха се запушили от изолационната вата.след като ги почистихме всичко беше Ок.може да ти звучи смешно ,но нищо не ти пречи да провериш.........

Comment

• На последък нямах време и нищо не съм правил.
        За испускателната уредба въобще не съм се замислял, че може да е проблемна, но сега се сещам, че я разглабяхме при ремонта на двигателя и сменихме гарнитурите на изпускателните колектори.
        За да проверя изпускятелната уредба обаче ще ми трябва канал, а аз нямам под ръка, ще трябва да измислим нещо.
        Alfa Romeo 156 2.0TS, 150 коня
        ЕГН:0103041325

Comment

• Колега какво става с колата? Смени ли маслото? Промивка направи ли? При мен промивката ми оправи проблема. Не се е чувало да тракне и за миг вече от месец, че и повече.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            Колега какво става с колата? Смени ли маслото? Промивка направи ли? При мен промивката ми оправи проблема. Не се е чувало да тракне и за миг вече от месец, че и повече.
            Промивка правих преди смяната на повдигачите, сега само сложих добавка за утихване на хидравлични повдигачии сега чакам резултат.
            Иначе премерих гърбиците на разпределителните валове, размерите на гърбиците на вмукателните колектори са между 44,3 и 44,8 мм а на изпускателните между 44,7 и 45 мм, тоест струват ми се равномерно износени.
            Един колега ми предлагаше да проверя дали е запушена изпускателната уредба, но за тая манипулация ми трябва канал, за това по тоя въпрос нищо не съм правил.

Comment

• Няма начин да не духа ако е запушен отдушника на мотора. А тая червена клема не е лошо да я изчистиш от боята там където контактува защото пак ще имаш проблем.

Comment

• Първоначално публикувано от chavetoo Покажи съобщение
                Няма начин да не духа ако е запушен отдушника на мотора. А тая червена клема не е лошо да я изчистиш от боята там където контактува защото пак ще имаш проблем.
                Боята я изчистих още тогава, вече над половин година няма никакъв пробем с това.

Comment

• Ходих, при майстор за диагностика.
                  Върза мойта любима каручка на стенд бош гледа мери и ми каза, че е хубаво да отида в оторизиран сервиз на алфа, понеже имал подобен случай и в сервиз на алфа били го отстранили много бързо.
                  Според него проблема е в газоразпределението и вероятно е механичен.
                  Сега следва да си избера сервиз.

Comment

• Първоначално публикувано от vinilov Покажи съобщение
                    Сега следва да си избера сервиз.
                    В Общ технически раздел има няколко .
                    Избери си някой , само кофтито е че са чак в София .
                    Но пък стигнеш ли до там ще се прибереш с нормално работеща кола .
                    http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=26
                    Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
                    Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
                    Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• (Извинявам се ,че извън темата пиша)

Баааах тая кола аз ,колега изчетох цялата тема с огрооомен интерес. Искам само да споделя ,че ти почти ме догонваш с време и пари .Още половин година ,ако се размотваш и дадеш още 3000 лв ще сме на равно. И аз така година и нещо 4 ремонта единия с чисто нов вал и лагери и на по 300 км раждаше колата.
                      Щом не си се отчаял тотално ,вярвай ми ,няма да си купиш повече друга кола ,освен Алфа .
                      И като я оправиш ,да си я караш с много усмивки на устата .

sigpic
                      Alfa Romeo 159 EX

Comment

• И така, какво излезе с моята алфичка, оказа се, че са ми продали бутала за старият модел двигател, които са по-висок с 2 мм и резулта е че са опирали в главата, от там 6 криви клапана и дразнещо чукане. Закарах я в Лисан сервиз, смениха ми клапаните, шлайф на главата, по-дебела гарнитура и не мога да си позная двигателя.
                        Стоях 3 седмици без кола, но съм доволен от този ремонт.
                        Бая време не бях писал, понеже и компютъра ми се спомина и 2 месеца без комп от които 3 седмици и без кола, пък исках да напиша, че алфата ми вече всичко и е ок, но пък ми се спомина и едногодишният акомулатор, та пак продължаваме да се разбираме с мойта алфичка по същият начин.
                        Attached Files

Comment

• хе хе А Сега гаЗ ,То си е Нова коЛа свещите нарочно или случайно са различни
                          Last edited by 546; d.m.y г., 16:09.

Comment

• Как прецени че са различни? Мен ми се видят 4х4 еднакви.

Comment

• Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                              Как прецени че са различни? Мен ми се видят 4х4 еднакви.
                              Че са еднакви еднакви са ма тая кола има сериозни драми с паленето и сместта - тва виждаш ли го?
                              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                              sigpic
                              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

• Което се вижда не се сочи с пръст. Ама какво общо има с питането за различията на свещите?
                                Last edited by oem; d.m.y г., 09:32.

Comment

Working...
                                X